marți, 18 martie 2014

Sfaturi şi trucuri de frumuseţe şi machiaj

       

   Vreau să sciu acest post de mai bine de un an..uite că i-a venit şi lui vremea! Scriu aceste sfaturi / trucuri ca şi cum le-aş spune celei mai bune prietene sau surori mele, fără a avea pretenţia că sunt specialist sau că m-aş pricepe ... Doar că în cei 32 de ani care au trecut am aflat tot felul de lucruri pe care m-am gândit să le împărtăşesc cu voi. (mai ales în ultimi 6 ani de când cu obsesia machiajului). Cu siguranţă voi uita multe.. dar se mai pot face şi alte astfel de posturi.

PĂR                                                                     
- dacă nu ai probleme cu electrizarea sau încălcirea părului nu prea ai nevoie de balsam... dar ai nevoie de o mască, ea îţi va hrăni părul şi îl va menţine în condiţie bună.
- singura soluţie pentru vârfuri despicate este să le tai.. nu te lăsa înşelată de diferite reclame şi produse.
- dacă foloseşti uscătorul, placa sau ondulatorul.. ai nevoie de un spray de protecţie... (gerovital are unul care nu e scump)
TEN
- demachierea e obligatorie!
- demachairea nu e tot una cu curăţirea tenului.. şi nu ajunge doar să te demachezi...adică  nu îţi şi cureţi tenul ( cu un gel sau spumă de curăţare specifică tenului tău)
- crează-ţi propria BB /CC cream sau cremă nuanţatoare. Înainte de apariţia acestor creme BB sau CC  imi făceam eu în fiecare dimineaţă în  palmă propria cremă nuanţatoare prin amestecarea fondului de ten cu crema de faţă preferată, astfel aveam şi benefiiciile cremei şi un pic de acoperire. Unde mai pui că scapi de 2 paşi doar într-unul şi îţi termini machiajul mai repede dimineaţa (cine nu vrea asta!)
- orice produs cremos trebuie fixat cu unul pudră pentru a rezista ( dacă ai tenul foarte uscat se poate şi fără)
- dacă vrei sa iţi faţa să arate mai slabă trebuie sa iti conturezi faţa, adică să adaugi umbre, cu ajutorul unui produs (fond de ten sau pudră) mai inchis cu 2-3 nuanţe  decât nuanţa tenului tău (acesta e trucul care îmi place cel mai mult..a schimbat totul!) foloseşte apoi un iluminator pe zonele care doreşti să iasă în evidenţă, dar fără să exagerezi.Vezi aici postarea Cum să îţi conturezi faţa  
   Şi fardul de obraz ajută la conturarea feţei vezi aici Cum să aplici fardul de obraz în funcţie de forma feţei

OCHI
- genele şi ochi îţi vor ieşi mai bine în evidenţă dacă foloseşti un cleştişor de gene înainte de a aplica mascara.  Nu ia mult timp dar efectul e observabil....
- sprâncenele nu trebuie doar pensate dar şi tunse... mult timp nu reuşeam să am sprâncenele cum îmi doream datorită faptului că  nu le tundeam. Ca să le tunzi trebuie să ai o periuţă (de la un rimel / mascara mai veche) şi să le periezi în sus, apoi cu o forfecuţă tai firele lungi... Diferenţa e imensă dar nu exagera..tunde numai un pic!
- o bază de machiaj face ca produsele aplicate peste să ţină mult mai mult, o bază pentru fardul de pleoape (primer) face ca fardul nu doar să ţină mai mult dar şi să aibă o culoare mai bogată.  Cu un primer bun poţi folosi şi farduri care nu sunt aşa de pigmentate sau calitative şi vor arăta super! Dacă nu ai foloseşte fondul de ten sau anticearcanul apoi pudră peste pleoape.. nu e chiar la fel dar se aproprie (ELF are unul de 9 lei care chiar e bun)....
- se spune despre sprâncene că sunt surori nu gemene... aşa că nu e chinui să le faci identice...de cele mai mule ori vei ajunge să te pensezi prea tare (şi ajungi ca şi Cruela)
- pentru a avea culori mai viribante, mai puternice le poţi folosi umede, trebuie doar să umezeşti pensula cu care le aplici (şi nu fardurile nu se strică..se usucă şi apoi sunt ca noi).
-o culoare foarte deschisă gen alb, vanilie şi un pic sidefată sau satinată, plasată în colţul intern al ochiului deschide privirea şi face ca ochi să pară mai vii.
-când aplici mascara (rimelul adică) aplică de la rădăcina genelor şi ţine acolo periuţa pentru o secundă, apoi periază sub formă de zig-zag
-dacă vrei ca ochi tăi să pară mai mari, conturează linia internă a ochilor cu un creion alb sau mai bine crem. Acelaşi truc este bine de folosit când eşti obosită deoarece face că ochi să pară mai odihniţi... Dacă vrei să pară mai mici foloseşte negrul..  Dacă însă vrei să ai ochi mai intenşi dar fără să îi facă să pară mai mici.. poţi folosi negru sau maro dar nu îl aplica până în colţul intern al ochiului..du-l doar penste jumătate.


- Genele vor părea mai stufoase dacă foloseşti creionul negru pe linia internă a pleoapei superioare.. (şi dacă nu mă machez asta tot o fac zilnic!)  Acesta alături de conurarea feţei sunt THE BEST thing EVER!

-fard sau pudră crăpată?  Amestecă-l cu acool sanitar (în ambalajul lui) şi fă o pastă..apoi lasă-l la uscat...va dura cam 12 ore dar va fi ca nou
- dacă vrei să încerci un machiaj cu tuş colorat dar nu vrei să îţi cumperi unul amestecă în fardul de pleoape, nuanţa aleasă, o picătură sau două de Visine şi amestecă până la realizarea unei paste. Nu îţi vei strica fardul! Astfel cu o pensulă poţi aplica noul tău tuş de ochi.
Ai ochelari sau riduri pe pleoape? Evită fardurile cu sclipici sau sidefate - lentila scoate în evidenţă sclipiciul şi nu va arăta bine, la fel şi ridurile vor ieşi în evidenţă.. foloseşte farduri mate
Produse cu mai mult întrebuinţări
-  rujul poate fi şi fard de obraz cremos..
- un iluminator de faţă sau fardul de obraz poate fi folosit ca fard de ochi şi invers
-  fardul de ochi folosit ca tuş (după cum am scris mai sus)
Dacă cunoaşteţi şi voi astfel de trucuri..sau aveţi alte sfaturi scrieţi un post sau lăsaţil-le mai jos, mi-ar plăcea să facem schimb de experienţă!!!
                                                                                       xx, Cosmina

luni, 17 martie 2014

Mască de păr intens reparatoare Dove -review

    Astăzi vreau să vă vorbesc despre ultima masca de păr pe care am încercat-o. Pentru mine balsamul de păr nu este un lucru obligatoriu dar o mască de păr da! Chiar dacă părul meu se află într-o condiţie destul de bună, datorită faptului că a fost tuns mult acum aproape un an, vreau să am grijă de el pentru a nu ajunge la vârfuri despicate sau prea uscate. Am simţit că  vârfurile au început să mi se usuce iarna asta, un pic, deşi am avut tratamentul de la Loreal înainte de acesata, review aici,  nu mi-a plăcut deloc. Astfel mi-a luat această mască intens  reparatoare.  în speranţa că se vor vedea ceva rezultate..fiind denumită astfel.
     După prima aplicare am observat că părul meu e mai puţin uscat şi astfel vărfurile au devenit mai mătăsoase. Nu am folosit nici un leave-in pentru a observa cât mai bine rezultatele şi nici nu am schimbat şamponul. Dar din păcate la următoarele aplicări nu am mai observat schimbări... E adevărat că părul meu nu s-a uscat mai tare dar nici nu  a devenit mai hrănit, mai mătăsos.  Am folosit această mască la fiecare spălare a părului, pe post de balsam timp de cam două săptămâni ...apoi am folosit-o doar o dată pe săptămână (cam la 2-3 şamponări) alterând-o cu un balsam (pe care l.am luat doar ca părul să îmi miroasă frumos) dar nu am mai observat schimbări. Să fie părul meu aşa de sănătos că nu se văd rezultatele? Nu cred! E adevărat că folosind tratamentul anterior de la Loreal părul meu nu doar că nu era hrănit dar devenea din ce în ce mai uscat.... acum e mereu în aceiaşi situaţie...Acum folosesc un pic de leave-in pentru a aduce un plus de hidratare. Părul a rămas uşor de pieptănat şi nu s-a electrizat după folosire (dar nici nu am probleme de acest sens).
  
      Masca este de culoare albă, are un miros discret dar care nu se simte nici la aplicare şi nici după clătire. Are un  gramaj de 200 ml şi preţul undeva pe la 20 lei.  Am utilizat-o după cum scrie pe ambalaj, cam ca toate măştile şi balsamurile de păr - se aplică pe părul proaspăt şamponat, se lasă 3-5 minute şi apoi se clăteşte. Eu o las câteodată şi mai mult de 5 minute.
        În concluzie: este un  produs OK dacă nu ai probleme serioase de uscare a părului. Pentru vârfuri despicate nu există oricum nici o altă soluţie decât foarfeca.. Dar dacă vrei să îţi întreţii părul sau ai nevoie de un balsam mai hrănitor acest produs merge.
       În final nu pot menţiona două maşti care în trecut mi-au plăcut mult mai mult ca aceasta: Garnier cea cu avocado a fost mai biună...şi Macadamia Natural oil a fost cea mai bună mască încercată vreodată...(dacă îmi creşte părul iar lung revin la ea!)
       Voi ce mască de păr folosiţi? Care este preferata  voastră?           
                                                                   
                                                                                                   xx, Cosmina

vineri, 14 martie 2014

L'oreal False Lash Telescopic Waterproof mascara - review


    Abia ieri am făcut un review la Rimmel WOW lash mascara, azi continui cu un alt review la o alta mascara. Şi nu e coincidenţă deoarece pe ambele le-am deschis în octombrie anul trecut, pentru un eveniment important, şi acum au început să se usuce.
    Aceasta este varianta waterproof (rezistentă la apă), nu ştiu cum este varianta obişnuită, dar aceasta m-a dezamăgit de la prima aplicare.Deşi mi-a plăcut peria mult deoarece este subţire şi cu mulţi peri mici, n-a făcut mai nimic pentru genele mele, le-a înegrit şi separat un pic...şi cam atât. E adevărat că aveam mari aşteptări de la ea, deoarece în general rimelurile de la Loreal şi cele de la Maybelline sunt recunoscute ca fiind foarte bune. Eu vroiam ceva mai dramatic(şi acum îmi amintesc cu bucurie de rimelul Double Extend varianta cu roşu de la Loreal...a fost super...de ce nu l-a lua pe acela? probabil nu l-am găsit). Pe acesta l-am luat în vacanţă, prin august din Franţa şi a costat în jur de 10 euro dar l-a deschis abia pe la finele lui octombrie.. Căutam alt rimel de la Loreal Volumminous ..sau ceva de genul..şi cum nu l-am găsit m-am mulţumit cu acesta şo am ales varianta waterfroof în caz de lacrimi de emoţie şi bucurie...  

     Pentru că nu mi-a plăcut l-am folosit doar pentru genele de jos  şi în zilele ploioase peste un alt rimmel mai bun (gen Scandaleyes sau Wow lash de la Rimmmel), asta ca să îi găsesc şi lui o utilitate...
    Dacă eşti genul care preferă  un look foarte natural s-ar puea să îţi placă... cred ca la mare/ piscină ar fi fost bun.... e chiar foarte rezistent la apă - singura lui calitate. La prima aplicare după cum spuneam doar înegreşte genele şi le separă. Dacă lucrezi un pic cu el, la al doilea strat pare touşi să adauge un pic de lungime dar nu şi  volum.....
    În concluzie: nu mi-a plăcut şi nu l-aş recomanda. Acum îmi pare rău că se usucă deoarece ştiu cât de puţin l-am folosit... Am uitat să precizez că este foarte greu de îndepărtat chiar şi cu un demachaint bun trebuie insistat.

                                                           xx, Cosmina

joi, 13 martie 2014

Rimmel Extra Wow Lash mascara - review

  Pentru azi am un scurt review despre mascara de la Rimmel Extra WOW Lash. Va fi scurt deoarece nu prea ai multe de zis despre un rimel (tot rimel le zis, deşi ştiu că mascara e cuvântul potrivit. Voi cum le ziceţi?)


   L-am deschis prin octombrie când am ajuns în impas deoarece aveam 3 tuburi de rimel deschise şi nici unul nu era grozav: unul era spre uscare, altul nu făcea nimic.. altul era doar woterproof....  La început mi-a plăcut foarte mult, lungeşte genele şi dă volum. Cu un strat obţi un look mai natural, cu două e mult mai observabil... Foarte dramatic nu e.. nu e chiar WOW..nu ai impresia  de gene false... Cum sunt destul de mulţumită de genele mele şi vreau doar un pic de impuls zic că e un produs bun. Nu are o formulă foarte umedă sau foarte uscată. După 3 luni însă se cam usucă şi trebuie să ai grijă că începe să unească genele, adică nu le mai separă bine. Din acest motiv a şi trebuit să renunţ acuum la el. Peria este una normală şi ca structură şi ca mărime ( nu e aşa gigantică ca Scandal Eyes de la Rimmel, care însă după un pic de uscare, cam o lună parcă e un pic mai dramatic) Ca majoritatea produselor Rimmel are un preţ acceptabil şi deseori îl poţi obţine la ceva promoţie undeva între 20 şi 30 lei.
     În concluzie: mi-a plăcut că şi-a făcut datoria mai bine de 3 luni...pentru un look de zi a fost bun. Nu cred că îl voi recumpăra pentru simplu motiv că sunt aşa e multe altele pe care vreau să le încerc... dar dacă ar fi să ale între el şi Scandal Eyes l-aş alege pe el deoarece ScandalEyes trebuie lăsat la uscare cam o lună...şi cine are răbdare pentru asta (deşi e un pic..pic mai bun)!!!! 
        Voi l-aţi încercat? Ce părere aveţi? Ce mascara folosiţi acum şi cum e?

                                                                                                  xx, Cosmina

miercuri, 12 martie 2014

Organizarea colecţiei de machiaje

       Când ai doar unul sau doua produse din fiecare categorie de cosmetice nu se pune problema de organizare: un bol, o farfurică, un seltăraş ajunge. Dar când machiajele sunt mult mai multe decât ai putea folosi  se pune problema unei bune organizări astfel încât produsele să fie mereu la îndemână (să nu uiţi de existenţa lor) dar organizate în acelaşi timp,  plus să arate cât de cât bine...
       Mereu sunt în căutare de noi soluţii de aranjare a produselor mele de machiaj. În septembrie când am făcut Inventarul tuturor produselor de machiaj pe care le deţin, vezi aici postarea m-am îngrozit de câte am.... deşi faţă de ce era pe net colecţia mea părea un mic copil...am realizat că e mult prea mult.... Din septembrie încoace am început să arunc ceea ce era prea vechi şi am cadorisit prietenelor ceea ce ştiam că nu voi folosi prea curând. Astfel colecţia mea s-a mai aerisit şi acum poate fi mult mai bine aranjată şi stocată.
      Sunt foarte mulţumită cu aranjamentul pe care îl am acum..precum şi cu mărimea colecţiei...(ştiu că e foarte mare pentru un om de rând dar asta e! e o pasiune!) Era cât pe aici să îmi mai iau ceva bluahuri..dar după ce am făcut postarea cu toate blushurile pe care le deţin, vezi aici m-am întors la realitate şi am rezistat în pofida drumurilor la Sephora, Douglas  sau DM.
       Am o măsuţă de machiaj, făcută la tâmplar pe care am împodobit-o cu lumiţe de Crăciun pemcare nu le-am mai dat jos, dar le aprind foarte rar. Măsuţa are un seltar destul de mare şi încăpător. Pe măsuţă îmi ţin lucrurile mici, care s-ar pierde prin selar, sau cele gen pensule care astfel sunt stocate mai igenic.

 Folosesc două borcănaşe de la lumânările Glade, în cel portocaliu ţin creioane de ochi, tuşuri, mascara; în cel roşu ţin creioane de buze, primere de ochi, anticearcăne. Am un pahar mic, foarte vechi şi ciobit în care ţin crioanele care sunt mult prea mici pentru borcănaş plus penseta. Lacurile sunt puse pe post de decor, îmi place să le văd şi mi se pare că nu ocupă mult loc.(acestea sunt doar câteva)  Mai am un pahar transparent de la o lumânare AirWick în care ţin pensulele cele mai folosite.  Paleta de la Urban Decay Book of Shadows vol 3 (cred) este şi suport pentru şerveţele pentru că are un seltăraş şi pentru că e mare ar fi nepractic să o ţin în seltar.


      În seltar lucrurle sunt aranjate pe categori mici în foste cuti de tofu.. da... vă daţi seama cât tofu am mâncat să am aşa de multe cutiuţe albe... înainte cred că erau şi mai multe... Dacă nu sunteţi amatoare de tofu puteţi folosi cutiile în care vin beţişoarele de urechi sau cutiile de la bomboanele Ferrero Roche. La un moment dat am folosit şi cutiile de la halva dar sunt mult prea subţiri şi se rup repede.
     Pentru unii poate părea deorganizat dar mie mi se pare foarte eficient sistemul ales. Aş putea înlătura din seltar unele lucruri cum sunt cele chiar din spate: prima cutiuţă albă are tuburi de mascara goale pe care le folosesc pentru a da cu ulei genele sau a-mi pieptăna sprâncenele, vitamina E..etc... Pe la mijloc în spate se poate vedea 2 tuburi cu dizolvant de unghii şi  între ele sticluţa cu ulei de ricin. La final se văd  beţişoarele de urechi iar mai în faţă se văd ceva agrafe şi elastice de păr. Sunt lucruri care nu ţin de colecţa de machiaje şi aş putea să le mut, dar pentru că încap aici e mai bine să le am la îndemână. (plus că îmi crează sentimentul că nu tot seltarul e acaparat de machiaje).


          Şi deşi nu  a trecut un an de la ultimul inventar pentru că am mai aruncat şi dat din produse,  m-am hotărât să le mai număr o dată căci schimbări  mari nu cred să mai fac cât de curând şi aş vrea să am o situaţie mai clară..pentru viitor când mă voi reîntoarce la această postare....Acum că am ajuns să mă machiez doar o zi sau două pe săptămână eu care mă machiam zilnic..nu cred să termin aşa de uşor aceste produse.  Dacă comparaţi numerele cu cele de data trecută în mare stau mult mai bine..la mai multe categorii..doar la blushuri şi anticearcăne stau mai rău...adică s-au mai adunat.. ...
    Cel mai multe am farduri de pleoape.. dar din cele mici s-au redus considerabil astfel am:
16 palete
10 farduri single şi pigmenţi
5 duo/trio/quad
6 baze cremoase (3 farduri şi 3 creioane jumbo)
3 mascara
4 primere de ochi
2 fdt + 1 BB cream + 1 CC cream (BB creamul îl voi folosi pe post de primer de faţă la vară)
5 anticearcăne sau corectoare
4 pudre
18 blushuri (din care 2 cremă)
6 bronzere (din care 3 cremă)
5 iluminatoare
4 creioane de buze
15 creioane de ochi
6 tuşuri
10 rujuri, creioane jumbo sau lip satin
7 glossuri
    De această dată am numărat şi variantele mini, de încercare  şi nu am mai avut aşa de mute categori. Am luat bineânţeles tot ce aveam prin poşete gen rujuri, glosuri.. domeniu la care zic că m-am mai îndreptat...dar tot sper să mai consum câteva care stau să se termine... Şi unul din fondurile de ten e tot pe terminante..ceea ce va îndrepta balanţa la produse de faţă....  Am câteva glossuri mai vechi pe care le mai las câteva luni şi dacă nu le folosesc la vară le voi arunca... poate şi ceva rujuri.. şi la creioanele jumbo vereau să renunţ... Le mai las o perioadă şi apoi probabil voi renunţa la ele. Mai am puse deoparte o mână mică de produse pe care nu le-am  numărat (2 creione jumbo de ochi, 2 palete de 4 mici, 2 ceione de ochi şi de buze) care urmează să fie aruncate la final de lună. Le-am pus separat acum  câteva luni şi mi-am zis că dacă nu mă ating de ele 3 luni pot să dispară la coş fără regrete. Lunile au trecut deci trebuie azvârlite....  La fel voi face şi cu glosurile şi rujurile mai sus amintite.. doar că le acord o perioadă mai mare de timp... cam până în septembrie,..la curăţenia de toamnă,..pentru că acum pentru mine va urma o perioadă de 2 luni cel puţin de pauză în ale machiajului.
   Sper în continuare să mă pot abţine de la a mai cumpăra ceva... că aceasta e cheia succesului.. Din acest motiv tot le număr şi le fac poze.... mă motivează să rămân cuminte.... să am în minte numerele mai ales.. Dacă le văd aşa în seltar  nu par foarte multe.. dar numărate te cam speri.
     Trebuie să adaug că în  alt seltar am restul de oje (tot 35 am..deşi am mai dat din ele şi am mai aruncat mi-am şi cumpărat altele noi cu diferite ocazii), plus 5 produse de îngrijire a unghiilor gen baze, top coat, serum şi tot acolo am restul de pensule, cele pe care le folosesc mai puţin .
     Voi cum vă organizaţi produsele de machiaj? Aş fi curioasă să văd... dacă aveţi blog puteţi face o postare...
                                                                              xx Cosmina

Poze mai în detaliu pentru a mă uita peste ani la ce am avut....  şi cum erau organizate.




vineri, 7 martie 2014

Produse Bioderma

   Nu e un secret că sunt fana nr.1 a apei micelare H2O de la Bioderma... aţi văzut aici  este unul din produsele mele Holy Grail,  aşa de indispensabilă o consider.... şi o folosesc de mai bine de 2 sau 3 ani în mod constant.  Acum însă am primit cadou un set travel size cu alte bunătăţi de la Bioderma... Şi sunt aşa de încântată de ele că am şi făcut acestă postare la câteva ore de la primirea pachetului...ceea ce pentru mine e o premieră....


      Au venit într-o gentuţă superbă roşie, numai bună pentru călători şi deşi am multe gentuţe mici de machaje aceasta îmi place mult pentru că are mai multe buzunare.
  Cadoul primit conţine un gel de duş pentru piele sensibilă (ca a mea!) şi uscată, un gel de curăţare a feţei, ambele la 100ml, adică mostre mai mult decât generoase. Pentru că stau bine la aceste capitole va dura un pic până vor intra în testări... acum am prea multe geluri de duş prin baie (patru mari si unu mic), dar le va veni şi lor vremea că de regulă termin repede un gel de duş. Apoi vin două ape micelare din game diferite..cea roz (pe care o folossc eu deobicei) din gama pentru ten sensibil şi cea verde din gama pentru ten gras. Sunt curioasă care e diferenţa între ele. Produsul de care mă bucur cel mai mult este mostra de 30 ml de la  Pore Refiner pe care de mult vreau să îl încerc.. acum că mai am şi mostra de la Benefit Porefessional o sa pot să le compar... mai ales la vară, când porii mei sunt mai accentuaţi. Nu în ultimul rând în gentuţă mai erau 4 mostre din crema de faţă cu spf 50, numai bine să o încerc pâna la vară să văd dacă îmi place... Am scris şi în wish list-ul pe anul acesta vezi aici că am nevoie de o cremă bună cu factor mare de protecţie pentru la vară.
     Sunt foarte încântată de cadoul primit, mulţumesc Paula! chiar dacă va dura un pic mai mult până le voi face review. Aşa da 8 martie!

      Voi aţi încercat aceste produse? Vă tentează? Ce părere aveţi?
                                                                                xx, Cosmina

joi, 6 martie 2014

Viitorul incert al acestui blog

     Dacă până acum nu am intrat în subiecte personale, despre viaţa mea, am mai făcut eu câte un Tag.dar nu am prea amestecat viaţa privată cu pasiunea pentru cosmetice şi produse de îngrijire. Acum însă mă simt cumva obligată să vin cu câteva precizări pentru toate cele care mă citesc acest blog cu regularitate, cele care lasă comentari şi cărora le MULŢUMESC din suflet! Când am creat acest bog nu credeam că cineva mă va urmări prin GFC sau voi avea comentarii....am dorit doar să împărtăşesc cu lumea obsesiile si pasiunea pentru machiaj, îngrijire, un pic de modă. ..şi  cumpărături.
      După cum poate aţi citit în postarea cu Cosmeticele din bagaj aici, plec la Cluj pentru o perioadă nedefinită (eu fiind din Oradea), iniţial am zis o sătămână dar adevărul e că nu se ştie.  Nu e concediu, nu e pentru lucru ci e pentru naşterea primului copil.... Cum acest lucru e imprevizibil nu ştiu cât voi sta pe acolo... la început în aşteptare (când mai pot posta câte ceva) apoi la maternitate... Iar ce va urma e la fel de imprevizibil.. Cu siguranţă voi avea nevoie de recuperare câteva săptămâni şi deci nu voi reuşi să postez nimic. Acum am câteva postări în minte pe care poate voi reuşi să le termin..dar nu pot fi sigură pentru ce va urma. Cu siguranţă după câteva luni după ce mă deprind cu noua meserie de mămică voi reveni treptat cu câte o postare, poate chiar înainte... nimic nu e clar, cum va fi, ce va fi.... Mă gândeam la un moment dat să creez un alt blog unde să scriu experienţa mea cu sarcina, apoi cu naşterea..etc..dar nu am mai făcut-o..Nu am vrut să transform acest blog în aşa ceva deoarece cele care îl urmăresc sunt interesate de beauty şi fashion şi vreau să respect opţiunea lor.
     E foarte neclar viitorul acestui blog... dacă pasiunile mele vor rămâne aceleaşi cu siguranţă şi blogul va rămâne. Sper ca în cei doi ani jumătate de blog să fi ajutat cu ceva, pe cineva sau măcar să fi creat lecturi plăcute. Mulţumesc încă o dată celor care citesc aceste rănduri, vă doresc numai bine şi o primăvară fumoasă!.

                                                                                            xx, Cosmina

miercuri, 5 martie 2014

Produsele mele indispensabile

   Am vrut să numesc acest post Holy Grail products dar am ales varianta în română deşi şi-a mai pierdut din sens. Mă refer aici la produsele pe care le-am tot recumpărat şi la care nu le mai caut înlocuitori, sau alte variante. Îmi place mie să testez produse noi dar sunt anumite "domenii" unde parcă nu mai caut, sunt foarte mulţumită de ceea ce am. Majoritatea sunt produse de îngrijire căci la machiaje nu cred că am produse pe care să le numesc indispensabile..la final voi enumera câteva preferinţe... 

Spuma de ras de la Gillette Satin Care, chiar dacă cea din poză este cea pentru piele sensibilă, cel mai mult îmi place cea pentru piele uscată dar nu reuşesc să mai dau de ea.. oricum îmi place toată gama. Am folosit şi de la Balea dar mereu m-am întorc la aceasta.
Lamele de ras Venus, ştiu că sunt mai multe tipuri, dacă nu mă înşel acesta este Venus3. am încercat nenumărate alte firme sau tipuri dar acum clar rămân la acestea.
Unturle de corp Victoria Secret... după cum se vede am 3 şi am mai terminat anul trecut vreo 2. Nu cred că voi renunţa la ele atât timp cât voi putea le voi comanda. Au intrat în această categorie nu doar pentru mirosul lor încântător şi persistent (rezistă pe piele cu orele) dar pentru că sunt foarte hrănitoare, cu o textură uşoară care se absoarbe repede (e deajuns să le folosesc la 2-3 zile pentru că am o piele normală). Visam să le am pe toate, imaginea de mai jos m-a bântuit şi în vis.....

Apa micelară de la Bioderma - ştiu că sunt multe alte firme care au apă micelară dar nici nu îmi vine să le încerc. Oricât de iritat sau sensibil mi-a fost tenul apa asta a fost ok..La început o foloseam după un şerveţel demachiant... sau gen toner după curăţirea feţei...acum o folosesc clasic pentru îndepărtarea machiajului. Ştiu că multă lume zice că e mai scumpă dar dacă 500 ml e cam la 65 -70 lei două ape micelare de la Loreal (unde una are gramajul de 200 ml şi costă cam 25-30 lei) ar veni cam 50- 60 lei, deci mare diferenţă de preţ nu e. Unde mai pui că am găsit de multe ori oferta de 1+ 1 gratis adică la jumătate de preţ. Chiar aş recomanda-o oricui.
Deodorantele preferate dun Lady Speed Stick, varianta cu gel şi Alverde. Lady Speed Stick este singurul deodorant care rezistă vara pe căldură sau dacă fac exerciţii fizice....Cel de la Alverde e  el pentru zile de weekend sau vacanţă, uşoare, cu multe duşuri, E cel mai bun din toate deodorantele fără aluminiu pe care le-am încercat. Trebuie să mărturisesc că acum mi-am lua varianta cu Mango a acestei lini (după cum aţi văzut aici) care m-a cam dezamăgit, trebuia să rămân ca pâna acum la cel clasic sau cel cu aloe.
   Un lucru pe care nu îl am momentan dar care cu siguranţă îl voi recumpăra este masca de păr de la Macadamia Natural Oil. Am avut-o şi chiar de la prima utilizare am văzut diferenţa. Plus că m-a ţinut un an. Nu am recumpărat-o deoarece mi-am tăiat părul primăvara trecută şi abia ce a mai crescut, dar acum nu am probleme mari cu el, nu e uscat, nu e degradat, dar dacă mai creşte o voi recumpăra.
Acestea sunt produsele mele indispensabile, să le zicem aşa.. HG...
    La capitolul geluri de duş am avut nenumărate care mi-au plăcut...la fel şi la capitolul creme de faţă, şampone sau machiaje gen farduri de ochi, farduri de obraz (vezi căte am aici), rujuri etc.
   Precizez că am recumpărat de 3 ori fondul de ten de la Rimmel Wake me up, review aici deoarece îmi place tare mult şi e la un preţ accesibil. Mi-a plăcut şi Bourjois Healty Mix.. dar preţul fiind un pic mai mare nu l-am mai recumpărat..dar dacă ar fi la ofertă cu siguranţă l-aş lua.  De la Elf am recumpărat cleştişorul de gene de 9 lei, kitul de sprâncene şi duo-ul blush şi bronzer în St lucia. Cu toate acestea nu pot spune că acesea sunt indispensabile, sunt convinsă că sunt şi altele la fel de bune dacă nu  mai bune.
   Sper să nu fi uitat ceva cu adevărat indispensabil. Voi ce astfel de produse aveţi? Sunt foarte curioasă.. lăsaţi în scris mai jos sau faceţi o postare...
                                                                          xx Cosmina


marți, 4 martie 2014

Elmiplant Ser Antirid Regenerant pentru ochi

                                                                       MINI REVIEW  
     După cum poate aţi văzut la începutul lunii mi-am cumpărat de la Elmiplant atât CC cream-ul, review aici cât şi acest ser antirid pentru ochi.  De mult timp nu am mai avut un produs special pentru ochi deoarece am renunţat la a-mi cumpăra creme speciale pentru ochi. Deşi e adevărat că pielea de sub ochi e mai sensibilă cred că o cremă bună de faţă, indiferent că e doar hidratnată sau antirid, e la fel de bună pentru zona de sub ca pentru cea de pe faţă. M-am uitat la compoziţia cremelor pentru zona ochilor şi nu sunt cu nimic diferite de cele pentur faţă...e daor o strategie de marketing, să plăteşti mai mult pentru mai puţin produs. Cu toate acestea fiind spuse cuvântul SERUM m-a determinat să iau acest produs... Sunt fana "serumurilor" (nu ştiu dacă pluralul e corect) şi înţeleg prin serum  un produs de cosmetică mult mai uşor decât o cremă care are în compoziţie substanţe benefice pielii, care se absoarbe uşor şi astfel permite ca substanţele din el să pătrundă mult mai adânc în straturile pielii.Aceasta ar fi definiţiea mea.

     Revenind la produsul cumpărat.  Are doar 15 ml şi vine sub formă de tubuleţ cu pompiţă, foarte uşor de dozat. Pe ambalaj spune din start că reduce ridurile şi cearcănele şi îmbunătăţeşte aspectul conturului ochilor. datorită ingredientului activ Resistem (ingredient dezvoltat de ei). Nu conţine parabeni, parafină sau coloranţi. Textură non-grasă. Excelentă bază pentru machiaj. Este indicat vărstelor de 35,40,45 ani. Ca folosire este sugerată aplicare de două ori pe zi, dimineaţa şi seara pe tenul curat, masând uşor.
    Este o cremă albă, parfumată uşor, miroase proaspăt. Se abosoarbe repede în piele şi nu lasă senzaţia de gras.
          Recunosc că în prima săptămână nu am aplicat-o decât o dată pe zi, abia acum de mai bine de o săptămână şi jumătate am reuşit să fiu constantă şi să o aplic de 2 ori pe zi. Pentru că am avut o periaodă relaxantă, în care m-am odihnit şi nu m-am stresat mai deloc nu am cearcăne proeminente. Ele există dar sunt ok, zic eu. Am în schimb sub ochi riduri fine deşi nu am încă 35 ani.
         Din ceea ce zic ei nu pot să spun că am observat ceva schimbări la nivelul ridurilor sau a cearcănelor, deşi folosesc serumul de mai bine de 3 săptămâni. E adevărat însă că textura este non grasă şi este excelentă ca bază de machiaj. Îmi place că se absoarbe repede în piele.
    Ce mai susţin ei: 
Imediat conturul ochilor este mai hidratat, pielea devine mai suplă şi catifelată. DA, spun eu, deşi nu aveam pielea uscată şi foarte mare diferenţă nu e...
După o săptămână pielea îşi recapătă luminozitatea  şi aspectul tânăr. Sincer nu am observat..poate pentru că nu şi-a pierdut-o niciodată (hahaha!!!)
După 4 săptămâni conturul ochilor devine mai ferm iar ridurile şi pungile de sub ochi sunt vizibil diminuate. Asta rămâne de văzut dar vă spun sincer că nu mă aştept la ceva spectaculos deşi dacă nu văd îmbunătăţiri la micile mele riduri de 30 de ani..m-aş mira să funcţioneze la cele care au riduri un pic mai adânci la 40 sa 45 de ani. Dacă vor fi rezultate vizibile voi veni cu un update la acest post, probabil când voi termina tubul.
 Concluzie: Chiar dacă nu văd îmbunătăţiri cu privire la riduri, cearcăne sau luminozitate, îmi place produsul deoarece e aşa uşor, se abosarbe imediat, e non-gras şi pot imediat după să aplic machiajul sau crema de noapte. Dacă nu văd nimic vizibil până la terminarea tubuleţului nu am să îl recumpăr pentru a putea încerca alte produse, dar cât îl am mă bucur de el, adică fiindcă a fost la un preţ rezonabil nu regret că l-am luat.
    Voi l-aţi încercat? Ce părere aveţi? Vă tentează să îl cumpăraţi?
                                                                    xx, Cosmina




luni, 3 martie 2014

Cumpărăturile lunii februarie (haul)

    Se pare că mai am o săptămână la dispoziţie pentru a mai posta căci plecarea şi şederea la Cluj s-a amânat, cel puţin deocamdată. Acum vreau să vă arat ce mi-am mai cumpărat, .deşi personal speram să nu mai am multe deoarece la începutul lunii am făcut un Mic haul, vezi aici   unde mi-am cam luat necesarul. Pe la jumătatea lunii am fost prin DM din necesitatea de a-mi recumpăra loţiunea anti-vergeturi de la Palmers şi deodorantul fără aluminiu de la Alverde ( review aici)... piese de rezistenţă la mine... pe care aţi văzut că le-am terminat în postarea cu  produse terminate în februarie Mă bucur că am reuşit să nu mai iau şi alte chesti..că magazinul asta îi fură discernământul.



 Nu am putut să ma abţin să nu comand de pe www.cosmetic-style.ro că aveau de mărţişor transportul gratuit chiar şi prin curierat rapid, aşa că mi-a luat luat 3 produse Victoria Secret: un balsam de păr  - e prima oară când încerc un balsam de păr de la această firmă (eu nici nu foloseam balsam de păr de ceva timp..l-am luat pe post de parfum de păr!) şi două geluri de duş din game diferite (am mai avut şi încă mai am în baie jumătate dintr-un gel de duş VS dar din altă gamă). Pot spune că toate miros extraordinar de bine dar speram ca gelurile de duş să aibă un miros mai puternic

 În ultima zi din februarie, pe 28 ...dacă tot eram la plimbare prin mall (de fapt căutam un loc unde să mâncăm ceva ..că eram în Cluj) mi-am luat serul pentru unghii de la Loreal (tot din DM). Încă nu l-am încercat dar ultima oară mi s-a părut că unghiile mele au început să fie cam galbene, deşi folosesc de fiecare dată base coat.. Acesta spune că este un ser care se poate folosi şi ca base coat, deci sper să fie ceva de el. Voi l-aţi încercat?


Până la urmă tot s-au adunat ceva cumpărăuri pe luana asta... Mereu cu ceva scuze mă tot plimb..luna ianurie a avut Lush 50% reducere...acum pe cosmetic style a fost transportul gratuit.. etc.... Totuşi nu mi se pare că am exagerat mult cu cele cumpărate .împreună cu cele de la începutul lunii bineînţeles, nu?
                                                                                           xx, Cosmina