miercuri, 27 iunie 2012

Bagaj de vacanţă - la mare

  A venit timpul să-mi fac bagajul....mai am două zile şi plec la mare.... Dacă anul trecut am plecat la sora mea, am tăiat de pe listă o serie de lucruri pe care le avea ea. Plus că acum plec cu maşina şi nu mai trebuie să îmi fac griji pentru cantitatea de lichide şi gramajul acestora (ca pentru avion). Lista de anul trecut mă ajută să nu o iau de la zero aici
  Ca în fiecare an încerc să călătoresc cât mai uşor, cu cât mai puţine lucruri dar fără să uit nimic important. Am găsit căteva poze aşa ca un mic ajutor vizual....
- Costumul de baie (minim două), ochelarii de soare, geantă de plajă, pălărie, pantaloni scurţi, sandale. (eu nu voi lua sandale cu talpă, voi alege ceva mai jos şi mai comod)


- O rochiţă care să meargă şi de zi şi de seară, poate două, o pereche de pantaloni lungi dar subţiri pentru serile răcoroase, eu adaug o fustă şi 3-4 tricouri care să meargă la orice.... Pentru încălţăminte  3 este numărul magic: balerini, sandale, papuci.

Pentru machiaj iau ceea ce am trecut la machiajul unei zile, vezi aici
Multe creme cu SPF 30 şi creme după plajă.
Kitul de urgenţe cu plasturi, calmante, unguente.
"Recuzita": prosoape de plajă, saltele de apă, ochelari pentru apă, prosoape pentru duş, umbrelă de plajă, cosmetice: şampon, balsam, săpun, gel de duş, lamă de ras, cremă de ras, şerveţele umede şi uscate; o carte un caiet şi ceva de scris.
Sper că nu am uitat multe.... banii, paşaportul, cheile de la casă
Oricum se adună ceva.. dar nu ca în poza de mai jos.... Ea cînd pleacă undeva e ca şi cum s-ar muta.....



marți, 26 iunie 2012

Săpunurile Lush

  Firma Lush se prezintă ca o firmă de produse cosmetice naturale şi realizate manual. Săpunurile lor poartă nume distractive, aş spune eu, cu preţuri cuprinse între 23 lei şi 28 lei pentru 100 g de produs. Eu am comandat inţial săpunul Sultana of soap, pentru ca mai apoi o dată cu comenzile următoare să primesc săpunul Ice blue şi mai apoi Miranda. Toate miros extradordinar de bine, şi mirosul se păstrează un pic şi după ce ieşi din duş. Chiar dacă ei le numesc naturale, ele nu sunt 100 % naturale, în funcţie de săpun cantitatea de chimicale e mai mare sau mai mică. E adevărat că au în compoziţie uleiuri naturale, fructe, seminţe, şi mare parte din săpun este natural.
  Aşa arată Sultana. Are fructe uscate şi un miros cum nu am mai întâlnit. Este cel mai hrănitor săpun pe care l-am întâlnit până acum.
Compoziţie este (luată de pe site-ul Lush)::
Apa Propilen glicol Baza sapunurilor fara ulei de palmier: ulei de rapita, ulei de floarea soarelui, ulei de nuca de cocos Sodiu - HidroxidTetrasodiu EditronateParfum Caise uscate Dioxid de titan Coacaze uscate Glicerina Afine uscate Tamaie - Ulei Bergamota - ulei EDTA
   Nu pot să nu recunosc că mi-a plăcut foarte tare.








Miranda este tot un săpun hrănitor cu miros răcoritor fructat. Miroase foarte frumos dar are mai mulţi coloranţi şi alte chimicale.
Ingrediente:
Apa Propilen glicol Baza sapunurilor fara ulei de palmier: ulei de rapita, ulei de floarea soarelui, ulei de nuca de cocos Sodiu - Clorura Sodiu - Hidroxid Stearat de sodiu Tetrasodiu Editronate Parfum Kiwi - Fructe proaspeteYlang Ylang - Ulei Smirna - Rasina Ienupar - ulei din boabe de ienupar Bergamota - ulei Glicerina Gardenie - Extract Dioxid de titan EDTA Limonen Linalool Colorant 14700Colorant 17200Colorant 19140Colorant 42090
 
 Ice blue. Nu e hidratant dar e foarte      răcoritor datorită mirosului de mentă. Mirosul nu persistă.
 Ingrediente:
Apa Propilen glicol Baza sapunurilor fara ulei de palmier: ulei de rapita, ulei de floarea soarelui, ulei de nuca de cocos Sare de mare fina Sodiu - Clorura Sodiu - Hidroxid Sodium Lauret Sulfat Stearat de sodiu Tetrasodiu Editronate Parfum Portocale dulci - Ulei Bergamota - ulei Menta - Ulei de menta Sare de mare coarse Glicerina EDTA Limonen Linalool Metil - Ioni de metil Hydroxycitronellal Colorant 4209 
CONCLUZIE:
- sunt săpunuri foarte bune
- miros foarte bine, miros care se păstreză uşor pe piele
- unele sunt mai hidratante decât altele
- Nu sunt 100% naturale
- Preţul e mult prea mare, pentru 100g de produs. Au apărut săpunuri 100% naturale la preţuri mult mai rezonabile de 11 lei, 15 lei.... (ex. Galador, Povestea cu săpun..etc.)
  Dacă le voi găsi la ceva ofertă, discount, îmi voi cumpăra...dar astfel nu cred... Acum am să încerc cele menţionate mai sus, ca să pot face o comparaţie.

luni, 25 iunie 2012

Modă pentru bărbaţi - vara 2012

   Când vine vorba de stilul masculin cred că sunt foarte subiectivă, de fapt şi când vine vorba de cel feminin e cam la fel. Gusturile nu se discută...e adevărat...dar se pot exemplifica. Mulţi creatori de renume au ales pentru vara 2012 stiluri inspirate din costume...ceea ce nu mi se pare practic, pe căldurile astea... decât pentru cei obligaţi de serviviu să poarte aşa ceva.  Preferinţele mele când vine vorba de stilul masculin se încadrează între confortabil şi lejer.... Am ales câteva poze de pe google care să exemplifice, de prin cataloage.... nu că "el" m-ar asculta când vine vorba de sfaturile mele de cum să se îmbrace... dar nici eu nu sunt nemulţumită de alegerile sale.... Ce e nou la moda masculină şi îmi place sunt culorile pastel.... care se pare că prind şi în moda masculină.

River Stone


River Stone
Armani
Concluzie: O pereche de jeans sau pantaloni scurţi, un tricou ori colorat ori cu ceva pe el...tenişi, ochelari de soare...şi pentru cei mai sofisticaţi poate o eşarfă...dacă nu e caniculă afară... Aceasta e părerea mea de NON-stilist.


Sacou        Blugi           Pulover         Cămaşă           Cizme      Pantofi

Tricou polo        Geacă de fâş       Cămaşă denim        

duminică, 24 iunie 2012

Ser sau cremă?

    Răspunsul la această întrebare cred că este şi ser şi cremă, asta după spusele dermatologilor şi esteticienilor. Eu una din ce am citi am ajuns să fiu adepta srumurilor pentru faţă. De ce? Conform specialiştilor un serum are proprietăţi diferite faţă de o cremă, ceea ce îi permite să pătrundă mult mai adânc în straturile epidermei, realizănd astfel o hidratare ăn profunzime, în timp ce o cremă pătrunde doar în straturile superficiale ale pelii dar crează o barieră faţă de factorii nocivi cu care pielea intră în contact (variaţii de temperatură, vânt, soare, poluare, apa de piscină...etc.)
   Pentru pielea uscată sau care intră în contact cu mulţi astfel de factori cred că este important folosirea şi a unui seum şi a unei creme. Dar dacă nu intri in categorie cred că ori o cremă bună ori un serum cu proprietăţi de hidratare ar fii de ajuns. Cu alte cuvinte depinde de tenul fiecăruia.
   Am încercat ceva serumuri şi nu pot spune că am găsit unul extraordinar.... dar cred că utilizarea oricăruia pe lângă o cremă au făcut o oarecare diferenţă (adică vizibilă).
   Aplicare:  după ce m-am demachiat, curăţat şi tonifiat, aplic serul şi îl las 10 minute să intre în piele şi apoi aplic crema dar acum că este vară şi am tenul mai gras, este când sar peste aplicare cremei.  



Acesta de la Olay, pare mai mult ca un primer, îţi lasă faţa foarte netedă, datorită siliconului dar efectul nu e de durată..În lupta cu ridurile fine...a pierdut scandalos! Plus că are o serie de parabeni.... A fost în jur de 60 lei şi l-am luat dintr-un supermarket.
 Îi dau nota 5 din 10.
Ingrediente: Cyclopentasiloxane, water, glycerin, polymethylsilsesquioxane, niacinamide, dimethicone, dimethicone crosspolymer, panthenol,butylene glycol, propylene glycol, palmitoyl pentapeptide–4,carnosine, §tocopheryl acetate,camellia sinensis leaf extract, allantoin, cetyl ricinoleate, bis–peg/ppg–14/14 dimethicone, peg–10 dimethicone, peg–100 stearate, peg–10 dimethicone crosspolymer, disodium edta, ethylparaben, propylparaben, methylparaben, benzyl alcohol, citric acid. vitamin b3 pro–vitamin b5 ,amino–peptide, vitamin e, green tea.

Şi acesta de la No 7 are 4 parbeni, dar  e mult mai hrănitor decât anteriorul...nu m-a lăsat mască sau ceva... e ok...parcă s-au văzut ceva rezultate...dar din cauza chimicalelor excesive...nu am să îl mai cumpăr... L-am luat la ceva promoţie cu aproximativ 50  lei din Sensiblu.
 Îi dau 6/7 din 10
Ingrediente: Cyclopentasiloxane, Aqua, Butylene glycol, Dimethicone corsspolymer, Cyclohexasiloxane, Glycerin, Dimethicone copolyol, Sodium ascorbyl phosphate, Polysorbate 20, Magnesium sulphate, Phenoxyethanol, Sodium PCA, Retinyl palmitate, Methylparaben, Propylene glycol, Lupinus albus, Carbomer, Butylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben, Panax ginseng, Morus alba, Tocopherol, Palmitoyl pentapeptide-3.



Acesta vine într-o sticluţă de 20g că nici nu apuci să vezi rezultate. Mi s-a părut mai degrabă o cremă uşoară decât un serum.... nu are consistenţă de gel. L-am luat  tot dintr-un supermarket cu 20 sau 30 lei, dar e şi foarte mic... Nu îmi amintesc să aibă parabeni dar nu mi s-a părut deloc spectaculos.
  Pe post  de cremă ar primi un 7 dar pentru că ar trebui să fie mai diferit de o cremă....plus să aibă ceva efecte primeşte doar 6 din 10.






Acesta nu pretinde că luptă cu ridurile doar că hidratează intens...
Ceea ce şi face....Are consistenţa unui gel, este absorbit repede de către piele şi chiar dacă nu mai aplic cremă, pielea este hidratată, ore bune....Îmi place! L-am luat tot din Sensiblu cu 60 de lei... Şi pentru că nu are parabeni primeşte un punct în plus.
Îi dau 9 din 10, că mă gândesc că poate or fii şi altele şi mai bune, dar cu siguranţă am să îl recumpăr.

Ingredientele: WATER (AQUA), GLYCERIN, XYLITOL, SODIUM POLYACRYLATE, MANNITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, NIACINAMIDE, PYRUS MALUS (APPLE) FRUIT EXTRACT, DIMETHICONE, CYCLOPENTASILOXANE, TRIDECETH-6, PEG/PPG-18/18 DIMETHICONE, SODIUM HYALURONATE, HEXYLDECANOL, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, DISODIUM EDTA, CHLORPHENESIN, PHENOXYETHANOL, FRAGRANCE (PERFUME).

Concluzie: Fiecare are pielea diferită şi reacţionează diferit la produse şi ingrediente. Acestea sunt părerile mele, după experienţa mea. 

joi, 21 iunie 2012

Un an de blog!!!

      A trecut un an de când m-am apucat de acest blog. El e micul meu proiect secret de care nu ştie mai nimeni din apropiaţi (exceptând-o pe mama...care nu le are cu tehnologia....şi sora mea...care e prea ocupată să citească sau să ţină evidenţa şi vreo doi prieteni discreţi!!!). Am hotărât să mă apuc de blogging pentru că aveam multe de spus şi de împărtăşit. Şi deşi au fost luni în care nu am postat aşa de mult, idei au fost şi sunt mult mai multe decât se vede....dar intervine şi lucru (că oamenii mai au şi servici!) sau chiar vremea, în zilele astea caniculare e greu!!! sau vacanţele şi chiar LENEA... mare cucoană asta mică! La început am crezut că nu va fii citit de nimeni...şi e doar un fel de descărcare emoţională care mă ajută să fac faţă dependenţei de machiaje, modă, informaţii despre frumuseţe......dar am observat cum creşte numărul persoanelor care au dat pe aici...şi a tot crescut.... M-am gândit că mulţi poate au nimerit din întâmplare, nu ştiu dacă au găsit folositor sau nu ceea ce au citi....nu ştiu ce au gândit că nu prea am comment-uri, dar nu pot să nu mă găndesc că poate o parte mică din cei 10.000 care au citit...măcar unu, doi..au găsit folositor sau interesant ceea ce au găsit şi citit... Şi atunci am legat-o pe aia mică (lenea) şi am mai scris şi am mai găsit nişte imagine grăitoare de la fratele google..... Şi uite-mă aici!
Nu...nu sunt eu...modelul asiatic!!!!!!!!!   Dar cam aşa stau eu singurică şi mă sărbătoresc........Nu am vrut să fac din acest blog nimic personal...ci doar informaţii cu bune şi cu rele... despre chesti de fete... Am cam neglijat muzica care e la fel de importantă pentru mine..... dar e şi asta pe lunga listă cu lucruri de făcut.....
   Mulţumesc celor ce au citit,..sper să fiu cât mai de folos....dar fără să pierd din bucuria de a scrie...şi fără a mai rămâne lefteră după achiziţii de produse!!!

 Dacă mi-aş face de cap... aş face ceva de genul...........
dar mai bine NUUUUUUU!
   Un anişor nu e mult ...dar e un început...ce poate duce la multe cărări nebănuite sau multe vise împlinite!
MERSI !!!!!!!!!
 
     





  


Machiajul unei zile!

I'm addicted to makeup???

Totul vine pe faţă, mai puţin lacul de unghi.... şi cleştişorul de gene.... şi nu durează mai mult de 10-15 minute dimineaţa....... O fii cam mult? Să nu răspundă nimeni la întrebarea asta, ca e retorică....   Ce nu face o fată pentru a fii frumoasă !!!!!!!!
Nu se pun tratamentele săptămânale gen exfoliere, măşti... de păr nici nu m-am legat....
Recapitulare:
- gel de curăţate
- factor de protecţie
- cremă nuanţatoare
- anticearcăn
- pudră
- fard de obraz (cremă şi / sau pudră)
- fard bronzant
- pudră iluminatoare.....
Pudrele astea au fiecare locuşorul lor pe faţă.
- fard de pleoape (câte e necesar să dea bine!)
- creion
- mascara (după ce am folosit cleştişorul de gene)
- balsam de buze şi / sau ruj  (şi/ sau creion de buze, şi/sau gloss) 
Am uitat ceva?????
Da! Baza pentru fardul de pleape.....multitudinea de pensule, ăăăăă!! Gata!.....Pacă durează mai mult să le scri decât să le aplici....
Pentru întrebări sau nelămuriri scrieţi mai jos!


luni, 11 iunie 2012

Deodorant natural

  După multe căutări am găsit un deodorat natural care să funcţioneze. Este cel de la Lush, T'eo, care este adresat sportivilor. Deşi nu sunt sportivă, chiar de loc, transpir ca unul, şi pentru mine restul deodorantelor fără aluminiu au fost o dezamăgire.
Arată  aşa:

Ingrediente: Sodium Bicarbonate, Cream of Tartar (Tartaric acid), Apricot Kernel Oil (Prunus armeniaca), Blue Wax (Specerit Blue C), Tea Tree Oil (Melaleuca alternifolia), Magnesium Carbonate, Lemon Oil (Citrus limonum), Juniper Berry Oil (Juniperus communis), Lemongrass Oil (Cymbopogon flexuosus), Fresh Green Grapes (Vitis vinifera), Blue Cornflower Petals (Centaurea cyanus), *Citral, *Eugenol, *Geraniol, *Citronellol, *Limonene, *Linalool, Perfume} 
 Ce spun ei:  
Este un deodorant vegan natural unisex, indicat atunci cand mergi cu bicicleta, faci jogging sau dansezi ore in sir. T'EO munceste din greu pentru oamenii care depun efort fizic intens. Daca transpiri abundent, T'EO te ia cu asalt prin arsenalul sau de ulei de arbore de ceai antibacterian, lamai fresh astringente si ienupar detoxifiant.
Părerea mea
- miroase a citrice combinat cu ierburi, un miros plăcut, curat 
- mirosul nu persistă pe piele în cursul zilei dar dulapul în care îl ţin miroase foarte tare, pentru că trebuie ţinut în loc uscat ferit de umezeală.
- durează mai bine de 8 ore, spre 10, depinde aici şi de căldura de afară şi de activităţi (şi vă spun că eu transpir foarte tare!....)
- se aplica pe piele prin tamponare sau frecare. Dar după epilat este neplăcut să îl freci de piele pentru că e dur şi grăuncios. Unii s-au plâns că e iritant sau că ustură, dar mie nu mi s-a întâmplat. E adevărat că e mai dur ... dar nici nu aş zice şmirghel... Prin tamponare cu pielea e mult mai bine!
- costă 35,8 lei.... nu aberant dar nici ieftin nu e!!! L-am luat de pe site-ul lor.
- mulţi s-au plâns pe lîngă aplicare că după ce treci de jumătate se fărmiţează, eu îl am de aproape 3 săptămâni şi abia dacă se vede că l-am folosit.. aşa că până ajung la jumătate mai este. E adevărat că baza albastră de ceară s-a mai desprins.. dar asta pe mine chiar nu mă deranjează
Concluzie:
- e cel mai bun deodorant fără aluminiu pe care l-am încercat... nu are chimicale.... cred că mă va ţine mult timp şi am să îl recumpăr dacă se va termina.
P.S:
Dacă nu transpiri abundent, Lush are şi unul mai cremos Aromaco, care costă 30,8 şi despre care am citit review-uri că e mai uşor de aplicat. Conţine: Infuzie de arin, propilen glicol, sterat de sodiu, oţet de muşeţel, bicarbonat de sodiu, ulei de paciuli, citrat, limonen, parfum.  Dar eu nu m-am riscat şi am luat cel care e mai tare, să fiu sigură că nu mă lasă baltă !


UPDATE:  După această postare l-am mai folosit un pic dar apoi l-am cam lăsat în dulap că parcă nu mai ţinea aşa demult adică cam 6 ore (şi de multe ori am nevoie de un deodorat care să ţină ninim 10-12 ore)...şi am vrut să încerc şi altele... L-am scos de curând din dulap şi abia dacă mai pot să îl folosesc... După epilare mă ustură pielea dacă mă dau cu el..şi chiar a doua zi după epilare îl aplic şi după câteva ore, probabil că încep să să transpir, mă ustură pielea, nu tare...dar tot e neplăcut.... Să se fi stricat??? Nu ştiu care e termenul lui de expirare şi acum cred că are un an... Acum am găsit unul cam la fel de bun dar mai ieftin din DM de la Alverde, aşa că nu am să îl recumpăr pe acesta.

                                                                                              xx Cosmina

Paletele Sleek Ultra mattes

Acesta ar fii episodul 4 sau 5 din Sleek Mania......   

Cei de la Sleek au venit cu două palete de farduri care au doar culori mate. Paleta Darks are culori inchise dar şi câteva deschise pentru iluminare sau blending,  iar cea Brights are culori puternice numai bune pentru vara asta! Ca şi restul paletelor şi acestea sunt în celebrul ambalaj negru cu o oglindă mare. Culorie sunt în număr de 12 şi foarte pigmentate chiar şi fără bază...iar preţul unei palete este de 36 lei.. Şi pentru eu eram mereu în căutare de farduri mate, că nu sunt fana sclipiciului....dar mă împac bine cu cele sidefate.....acestea au fost o bucurie. Trebuie să precizez că au fost recomandate şi de surorile Chapman (pixiwoo pe youtube) precum şi de Wayne (gossmakeupartist), makeup artişti care cunosc şi încearcă nenumărate mărci.
Oricum am o părere foarte bună despre fardurile de la Sleek aşa că nici astea nu m-au dezamăgit.
Swachiurile le-am luat de pe google dar precizez că arată aşa şi la mine. Eu zic că pozele vorbesc de la sine.
  

Eu le-am comadat de pe makeup shop dar am văzut şi pe mya shop şi poate mai sunt şi pe alte site-uri....

Concluzie:

- preţ acceptabil
- farduri care sunt pigmentate şi rezistă bine
- culori pentru fiecare ocazie, pentru gusturile fiecăruia.
- Mulţumire deplină!!!!!!!!!!