marți, 21 februarie 2012

Cum să îţi conturezi faţa!

    Dacă makeup artişti au un secret, acesta cu siguranţa este conturarea feţei.....  
De ce se conturează faţa?  -Pentru a scoate în evidenţă unele trăsături, pentru a da luminozitate feţei şi nu în ultimul rând pentru a masca unele imperfecţiuni ca: nas prea lat, frunte prea lată, bărbie dublă, o faţă prea rotundă sau dimpotrivă ascuţită (tip triunghi dau diamant) etc.Mai poate fi numit liftingul de dimineaţă!!
Cu ce se conturează?  - Depinde de tehnica fiecăruia, cea mai folosită este cea cu fond de ten, adică pe lîngă nuanţa potrivită tenului tău se adaugă o nuanţă mai deschisă (adică cu două chiar trei tonuri mai deschisă) şi una mai închisă. Este cea mai folosită pentru că lasă aspectul cel mai natural. Dar la fel de bine se pot folosi pudre de faţă, pudre iluminatoare, pudre bronzante singure sau peste un contur realizat cu fond de ten.
Unde se aplică conturul? Centrul feţei ar tebui să fie mai deschis, scos astfel în evidenţă iar marginile conturate cu nuanţe mai închise. Cu alte cuvinte tot ce e mai deschis va ieşi mai bine în evidenţa şi tot ce e mai închis va părea mai mic Secretul???? Trecerea gradată de la o culoare la alta, să nu se vadă că ai dungi pe faţă. (vorba englezo-americană blend, blend, blend!!)
Această imagine cred că este din cartea lui Francisco Nars, şi ilustrază foarte bine cele scrise mai sus. Nu uita că depinde de propriile tale trăsături. Manechinul din imagine are o frunte lată, deci pentru ea este benefic o conturare a frunţii. Scoaterea pomeţilor în evidenţă cred că e benefică tuturor, mai ales dacă vrei să pari că ai slăbit vreo 5 kg!!! Conturarea maxilarului nu e indicată celor care deja au oasele maxilarului proeminente, dar dacă sunt prea proeminente sau ascuţite se poate pune conturul doar în zona ascuţită, pentru a părea faţa mai rotundă ... etc.. Adică depinde de trăsăturile fiecăruia din noi!  
  
Rezultatul se poate vedea pe feţele multor vedete....

Inevitabil o faţă conturată bine arată mult mai bine!!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu